Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig több mint három hónap után, hétfőn legördül a tízezredik Mercedes-Benz B-osztályú kocsi a kecskeméti gyár futószalagjáról. Naponta közel kétszáz autót gyártanak. A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, a hónap közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére háromezer főre bővülő gyári alkalmazottak létszáma - közölte a társaság.

Az első ötven hazai gyártású B-osztály magyar tulajdonosokhoz kerül, míg a többi járművel a kecskeméti gyár a világ minden tájáról beérkező megrendeléseknek kíván eleget tenni. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, amely az autók elosztását végzi.

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti gyárában. A Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának első termékeként a B-osztály került le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, az egyik németországi üzemben. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett. Ez év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.