A lépés oka, hogy a pályázaton ajánlatot tevő, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt., valamint a Laterex Zrt. ugyanis olyan sokat kért, hogy azt a megrendelő, az állami tulajdonú Autóipari Próbapálya Zala Kft. sem tudta vagy akarta kifizetni - számolt be a napilap.

A benyújtott ajánlatok mindegyike jelentős mértékben meghaladja a szerződés teljesítéséhez rendelkezésre álló anyagi fedezet összegét - olvasható a dokumentumban.

Hogy mekkora összegről van szó, arra a pályázati anyag nem tér ki.

A kiírás szerint a feladat a zalaegerszegi járműipari tesztpálya (ZalaZONE) létrehozására irányuló fejlesztésmegvalósításához szükséges irányító központ kivitelezésére, annak környezeti kialakítására és a kapcsolódótesztpálya-irányítási technológia integrálására szólt volna.

Az épület elsősorban irodai tereket tartalmaz majd, nyolc, egyre csökkenő alapterületű szintet foglalva magába : földszint + 7 emelet + tetőszinti gépészeti udvar. Az 1-4. szinteken iroda, az 5. és 6. szinten igazgatási funkciók lesznek, míg a 7. emeleten kap helyet a vezérlő. Az egyes szintek akadálymentes megközelítését egy tonna teherbírású, 13 személyes, akadálymentes kialakítású személy- és teherfelvonó biztosítja.Az épület hasznos alapterület: 968,7 négyzetméter.