Hibás korhatár-besorolás miatt büntették a TV2-t

Megbüntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a TV2-t helytelen korhatár-besorolás miatt - adta hírül a hatóság.
Szász Péter, 2019. július 19. péntek, 10:15
Fotó: Pixabay

A TV2 szolgáltatójára a testület 2,8 millió forintos bírságot szabott ki, amiért a Bezár a bazár! című vetélkedő május 9-ei és a Mokka című reggeli műsor másnapi adásában az előbbi műsorral kapcsolatban közzétett képsorokat nem megfelelő időben és 12-es karikával sugározta.

A Bezár a bazár! torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy - bár intim testrészeit kikockázva, de - meztelenül teljesítse egyik feladatát.

Ugyanezt a műsorrészt a másnapi Mokkában újból közreadta a TV2, a stúdióbeszélgetésben résztvevők megvitatták a történteket és "dicsérettel illették azt, mindezt humorosan prezentálva".

A Médiatanács - korábbi bírósági ítéleti döntések tartalmára is figyelemmel - megállapította, hogy a műsorrészt csak 16 éven aluliaknak nem ajánlott tartalomként lehetett volna közzétenni, és határozatában kitért arra, hogy a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet.

HOZZÁSZÓLÁSOK