Tyúkok ezrei haltak meg miatta, elítélték

A Tatabányai Járási Ügyészség állatkínzással vádolta meg egy gazdasági társaság ügyvezetőjét, akinek a mulasztása miatt közel 3400 tyúk pusztult el. Az elsőfokú bíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és az állattartással kapcsolatos foglalkozástól eltiltásra ítélte - írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.
Szabó Dániel, 2019. május 15. szerda, 08:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egy Kft. ügyvezetőjeként a vádlott mintegy 3800 darab tyúkot vásárolt tavaly februárban, melyet a komárom-esztergom megyei telephelyén tartott. Négy hónapig, vagyis júniusig az állatokról megfelelően gondoskodott, takarmányozta és itatta őket, de aztán anyagi nehézségei támadtak így az állatokat július közepe és vége között magára hagyta.

A vádlott nem ment ki a telephelyre, az ott lévő állatokat sem takarmánnyal, sem vízzel nem látta el és más személyt sem bízott meg azzal, hogy az állatokról gondoskodjon. A vádlott ezen magatartása következtében a  telephelyen tartott tyúkok közül mintegy 3400 elpusztult - írja a vádhatóság a közleményben.

Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint az állattartó foglalkozástól meghatározott időre tiltsa el. Ennek a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével helyt adott: a vádlottat 1 év 4 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta az állattartással kapcsolatos foglalkozástól.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Proxymus, 2019.05.16 08:09

Kevés!!! Éhalálra ítélni, ahogy ő tette az állatokkat. 1=3400
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.05.15 09:42

Eladhatta volna őket, ahelyett, hogy megölte őket. Ugyanarra a sorsra ítélném, ahogyan az állataival bánt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html