Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sajátságos módot választott egy pécsi férfi a saját rezsijének csökkentésére: a police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás megállapította, hogy a pécsi férfi 2002-ben kezdte el lopni az áramot saját otthonában, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később "a gázzal is trükközni kezdett".

Miután két év fél éve a folytatólagos lopás kiderült, a rendőrségi megállapította, hogy a férfi a villany- és gázórákat megrongálta, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig azokat többször visszatette.

A rendőrségi közleményben kitérnek arra is, hogy volt olyan gázmérő, amelynél a férfi megakadályozta a fogyasztásmérést, majd a kötelező leolvasás előtt újra működésbe hozta. A kismegszakítókat kiiktatva a férfi nagyobb áramteljesítményhez is jutott. A pécsi rendőrség a különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hasonló rezsidíjas trükközés gyanúja miatt folyik jelenleg is eljárás Lagzi Lajcsi ellen.