Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

Az egyetlen és egyben nyertes ajánlattevő feladata a parkolási informatikai rendszer biztosítása, üzemeltetése, amely - többek között - ügymenetkezelési feladatokat is tartalmaz. Szerepel a listán a sim-kártyák üzemben tartása, a kerékbilincselés támogatása, a parkolási ellenőrzés ellenőrzése, az ügyfélszolgálat biztosítása, továbbá a parkolással kapcsolatos útburkolati jelek festése, karbantartása, a közúti táblák kihelyezése, karbantartása, nyilvántartása, illetve a jegykiadó automaták takarítása is.

A Céginfo.hu adatai szerint a SIS Parking Kft. egy éve alakult, 3 millió forintos jegyzett tőkével. A társaság kölcsönös tulajdonosa másik két cégnek, a Metco-Group Kft.-nak, valamint a SIS Informatikai Kft.-nek. A cégháló két magánszemélyt jelöl a három cég mögött, ők Szellem Zoltán és Várszegi Zsolt. Az elmúlt évtized lapértesülései egy "olajos" és fiktív drágakő üzletek kapcsán indult eljárásban említik Szellem Zoltán nevét, továbbá a  H-MED Kft. vezetőjeként perben állt az OEP-pel, miután a cég működési engedélyét az ÁNTSZ visszavonta.

A IX. kerület októberben tette fizetőssé a József Attila-lakótelepet és a Vágóhíd utca környékét. A változtatásra azért volt szükség, mert az autósok P+R parkolónak használták a környéket, ami miatt a helyiek panaszkodtak.

Ráadásul a József Attila-lakótelepen egy kísérleti övezetet vezettek be: az automaták az előírt távolság kétszeresére helyezkednek el, de az autósoknak 10 percük van megvenni a jegyeket. Az automaták közötti nagyobb távolság miatt, a mobilparkolást segítő, zónakódokkal ellátott tájékoztató táblákat helyeztek ki. A többi kerület egyelőre nem tervez ilyen változtatást.