Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás a kétoldali rávezető, kétszer kétsávos utat 7,45 kilométer hosszúnak jelöli, 7 csomóponttal. A budai Galvani utca felől a Csepel szigetcsúcsig tartó híd a Galvani, míg onnan tovább a pesti oldalra tartó híd a Soroksári nevet viseli. A hidak kétszer három sávosak lesznek, mind a két oldalukon kerékpárúttal.

Az ajánlattevőknek vállalniuk kell a teljes szakaszra a megvalósíthatósági tanulmány, a környezeti hatástanulmány, a Natura 2000 hatásbecslés elkészítését, továbbá a környezetvédelmi engedély megszerzését. Az utakra viszont az építési engedélyezési tervet is el kell készíteni.

A Galvani híd megvalósíthatósági tanulmányában elég bemutatni egy változatot, viszont a Soroksári hídra több változatot kér a NIF, ezek közül a tervzsűri által kiválasztott szerkezetre el kell elkészíteni az engedélyezési tervet.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben kétszer kétsávos út-, valamit híd tervezéséből legalább nettó 750 millió forint árbevétele származott. Az ajánlatok benyújtási határideje 2017. január 12. Az értékelésnél a minőség és az ár egyaránt 50-50 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu korábban beszámolt arról a júliusi kormánydöntésről, amely bevette a kulcsfontosságú, fővárosi közlekedési beruházások közé a Galvani utca és az Illatos út vonalában megépítendő új kétszer háromsávos közúti Duna-hidat. Ennek a tervezésére nemzetközi pályázatot kell kiírni, majd a legjobbnak ítélt pályamű elfogadása után azonnal ki kell írni az építésre a közbeszerzést - állt a kormány határozatában.