Új építőanyaggyár nyílt Magyarországon

Megkezdte működését a Terrán kunszentmiklósi gyáregységének második gyártóüzeme, amellyel a vállalat az egyetlen olyan magyarországi tetőcserépgyártóvá vált, ami hazánkban három gyártósorral rendelkezik - közölte a cég.
Szabó Dániel, 2020. július 14. kedd, 13:13
Fotó: Napi.huPR

A Terrán még június elején fejezte be a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második, mintegy 3 ezer négyzetméteres gyártóüzemének kivitelezését. Ennek köszönhetően a vállalat megduplázta a gyártókapacitását a területen.

A három monoprofilú gyártósornak köszönhetően nincs szükség formaváltásokra, az automatizáltság szintjének növelésével tovább nő a hatékonyság, tovább optimalizálható a maximum két műszakos munkavégzés, ezért a munkavállalóknak egy jobban tervezhető munkarendet alakít ki a vállalat - írják a beruházásról szóló közleményben.

A fejlesztésre a GINOP, Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítésére kiírt pályázat támogatásával valósult meg. A beruházás értéke megközelítőleg 2 milliárd forint volt, melyből az állami és uniós támogatás 483,33 millió forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK