Új épületeket kap a pécsi tűzoltóság

Pécs új tűzoltóságát a Professional Marketing Manager Kft. és az OCTOPUS Invest Szolgáltató Kft. építheti meg 3 milliárd 328 millió forintért, míg a megyei tűzoltó parancsnokság építője a MERKBAU Építőipari és Kereskedelmi Zrt. lett, nettó 943 millió forint értékben.
Németh Géza, 2021. január 22. péntek, 12:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat két részből áll. Az első hivatalos megnevezése a következő: a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság építése és a meglévő épület átalakítása két ütemben, az Engel János u. 1. szám alatt.

Az első ütem a 6 322 négyzetméter hasznos alapterületű új laktanya felépítése. Ebben lesz 10 beálló (szerállás), amely közül kettő hosszú, nyolc pedig rövid.

A második ütemben a nyertesek átalakítják a régi épületet és 9 szerállásossá  teszik azt.

A második rész meghatározása a következő: a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság építése. Ez egy 33 méter hosszú és 23,3 méter széles, vasbeton szerkezetű, három szintes épület lesz.

A beruházást az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertesekkel január 8-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK