Az unoka című film gyártását a Nemzeti Filmintézet (NFI) 721,9 millió forinttal támogatta, a film a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a magyar mozikba - írja az NFI közleményében.

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, Rudi elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra és önbizalomra van szüksége - meg persze egy csapat szövetségesre - írják a film történetéről a közleményben.

A film az úgynevezett unokázós csalásról szól. "A szerető nagyszülők bedőlnek a csalásnak, és ezt soha nem bocsájtják meg maguknak. Vén bolondnak érzik magukat, hogy lépre mentek - miközben a tragikus hír traumájából sokszor már nem tudnak felépülni. A családnak pedig marad a magatehetetlen düh. Miattuk, értük, nekik - mindannyiunknak írtam ezt a filmet" - mondta Deák Kristóf rendező.

Deák első mozifilmjének főszereplői Blahó Gergely, aki először lesz látható mozifilmben, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit, Döbrösi Laura, de Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László és Voith Ágnes is feltűnnek majd a vásznon.

A mozifilm forgatása 40 napot vesz igénybe, producere Zákonyi S. Tamás, aki a BÚÉK! és a Szabadság, szerelem című nagysikerű filmeket is jegyzi.

"Kristóffal már két éve dolgozunk ezen a filmen, de a járvány miatt eltolódott a forgatás kezdete. Nehéz, megfeszített időszak vár ránk: negyven nap alatt, több mint húsz helyszínen forog a film. A járvány folyamatos újratervezést követel. A napi, helyszíni előkészületek sokkal több időt, energiát, fegyelmet, figyelmet igényelnek" - nyilatkozta Zákonyi S. Tamás (Flashback Media) producer.