Új iparág költözött Debrecenbe

A nehézkorróziós festékgyártás meghatározó magyarországi szereplője, a Powder Trade Kft. nyitott keverőüzemet Debrecenben, amivel új iparág költözött a városba, amelyet kedden adtak át a helyi nemzetközi repülőtér melletti innovációs parkban - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 12. kedd, 16:11
Fotó: Napi.hu

A dán Hempel cégcsoport hivatalos partnere Budapest után második üzemét nyitotta meg Magyarországon, de mint azt Szabó Imre igazgató a debreceni üzemátadáson elmondta, "itt nem állnak meg, tovább terjeszkednek Erdély felé".

Debrecenben nem csak forgalmazzák, illetve gyártják a Hempel termékeit, de szeretnék megteremteni a képzés hátterét is, mert jelenleg Magyarországon nincs nehézkorróziós szakemberképzés. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel - jegyezte meg.

Szabó Imre közlése szerint a debreceni üzem megnyitásával két új munkahelyet teremtettek, ezzel Magyarországon tizenkét főt alkalmaznak, éves árbevételük 1,5 milliárd forint, amit néhány éven belül szeretnének megduplázni.

Alexander Popely, a Hempel cégcsoport regionális igazgatója elmondta: a dániai cég a világ 78 országában 25 gyárral van jelen és összesen 6500 főt foglalkoztat. A korrózióvédelmi megoldásaikkal hajókat, ipari létesítményeket, stadionokat "konzerválnak", de referencia munkáik közé tartozik a párizsi Eiffel-torony, vagy a londoni Tower híd is - sorolta az igazgató.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen gazdasági alpolgármestere szerint az elmúlt években megvalósult gazdaságfejlesztési lépések "befektetési spirált indítottak el Debrecenben". Ennek része a Powder Trade Kft. megjelenése, amivel új iparág költözött a városba, szakképzési elképzelései pedig összhangban vannak az önkormányzat szakképzés-fejlesztési terveivel - tette hozzá. Az elmúlt években 600 milliárd forint működő tőke érkezett Debrecenbe, hatezer új munkahelyet teremtve - mondta Barcsa az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.12 16:35

Azt hittem, hogy az új iparág a nagyon öregek céghalmozása.
Mert azt olvasom, hogy ott a 80 év feletti nők nagyon sikeres vállalkozásba ugranak bele.
Győzikét pont ilyenért hurcolták évekig, hogy az idős rokonáé volt a Ferrari.
Erre kiderül, hogy Magyarországon rohadt jól megy a 80 év fölöttieknek.
Ezek szerint a NAV-nak tudomásul kell vennie, hogy a 80 fölötti nagyi az egy friss, aktív gazdag vállalkozó.
Jó, akkor én is arra fogok hivatkozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html