Új tévécsatorna indul Magyarországon - népszerű sportesemények lesznek műsoron

Az idei szezontól az Arena4 nevű új sportcsatornán lesznek láthatóak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) mérkőzései.
Csernátony Csaba, 2020. július 6. hétfő, 12:36
Fotó: MTI/EPA - Képünk illusztráció

A csatornát üzemeltető Network4 - az MTI szerint - közölte, hogy a 2020-as NFL-szezon alatt az Arena4 az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést közvetít élőben, és a rájátszás összes találkozóját, valamint a Super Bowlt is élőben sugározza.

Ezen felül a Network4 az idény folyamán hetente jelentkező stúdióműsort is készít, amelyben az NFL aktuális eseményeiről számolnak be. Az ősszel induló online platformján, az Arena4+-on további kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd a sportág rajongóinak.

"Az Arena4 a sport új arcát képviseli Magyarországon. Az NFL, a MotoGP, az IndyCar, az NHL, a skót Premier League, az angol másodosztályú bajnokság, a Championship és a francia férfi kézilabda-bajnokság közvetítési jogának megszerzése átfogó és színvonalas sportportfóliót biztosít a piacon, és tekintélyes választási lehetőséget kínál a nézőknek" - mondta Nick Doff, a Network4 üzletfejlesztési igazgatója.

A csatorna szerint az NFL népszerűsége gyorsan nő Magyarországon. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét. A legutóbbi nagydöntőt, a Super Bowlt a 18-59 év között férfi célközönség 23 százaléka követte élőben. Az NFL-t 2004 óta a Sport Tv közvetítette Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.07.07 14:17

Számoljunk egy kicsit: M4 sport , Spiler 1, Spiler 2, Sport Tv 1, Sport Tv 2, Eurosport 1, Eurosport 2, Digi Sport 1, Digi Sport 2....és most ez.....marha sok értelme van.

Ennyi sportadót értelmes módon folyamatos tartalommal megtölteni lehetetlen. Már estefelé lehet látni hotdog evő versenyt, és frizbi bajnokságot is a Sport Tv-n. A Spiler meg 2. vh. dokumentumfilmeket is ad, mert nem tudja megtölteni a műsoridejét. Van már ügetőverseny és póker közvetítés is.

Erre most jön egy újabb adó. Az NFL-t sajnálom, hogy elbukta a Sport TV, szerintem az Ő érdemük ( főleg Faragó Richárd közvetítéseinek érdeme ), hogy ez az átlag magyarnak ismeretlen sport ennyire népszerű lett és olyan sokan nézték még éjjel és hajnalban is.
Nem hinném, hogy ezt a színvonalat képes lesz tartani ez az új adó.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Aomori, 2020.07.06 17:37

Úgy kell egy újabb sport-csatorna, mint egy falat kenyér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html