Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országgyűlés Hivatala (OH) új autókat vásárol bruttó 89,2 millió forintért - nettó 70,7 millió forintért plusz regisztrációs adó és áfa - az Országgyűlés tisztségviselői számára (ők az Országgyűlés elnöke, alelnökei, háznagya és jegyzői), valamint egyes hivatali és a protokoll feladatok ellátására - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Összesen 14 darab járművet szereznek be az állami autóbeszerzések állandó szereplőjétől, a Porsche Hungaria Kft.-től.

Az autók vásárlására kiírt közbeszerzésen január 13-án döntöttek a nyertes ajánlatokról (két részre szólt a beszerzés, mindkettőt a Porsche Hungaria nyerte meg). A pályázók között volt még a Duna Autó Zrt., a siófoki Autó Máté Kft. és a Wallis Kerepesi Kft.

A beszerzett autók kategóriái:

  • 3 darab felső-közép 7. kategóriába tartozó személygépjármű 4 vagy 5 ajtós sedan kivitel - plusz vételi jog (opció): 2 darab 4 vagy 5 ajtós sedan, valamint 2 darab 5 ajtós kombi kivitel
  • 5 darab felső-közép 8. kategóriába tartozó személygépjármű 4 ajtós sedan kivitel - plusz vételi jog: 1 darab 4 ajtós sedan valamint 1 darab 5 ajtós kombi kivitel

Az OH korábban több mint 80 millió forintért vett 15 autót a Porsche Hungariától és az Autó-Fordtól - írta 2014 decemberében a Blikk. Akkor az OH és az Országgyűlési Őrség által használt legalább kilencéves, sokat futott járműveket cserélték le. A cserét a magas szerviz- és üzemeltetési költségekkel indokolták, az utolsó két évben a 8 millió forintot is meghaladták az ilyen jellegű kiadások. Hat Ford S-max, egy VW Transporter és nyolc Skoda Fabia Combit szereztek be.

Tavaly nyáron szintén a Porsche Hugariától szereztek be "személyes használatra" négy, felső-közép kategóriába sorolt Skoda Superbet, bruttó 28,9 millió forintért.