Az M4-es autópályára három közbeszerzést írt ki a NIF. A sorban az első a Berettyóújfalú és az országhatár közötti szakasz első üteme 3 kilométer hosszúságban. A második közbeszerzés az előbbi munka második üteme, amely viszont közel 27 kilométeres lesz.

Szintén az M4-es autópálya bővül az M0-ás autópályától Ceglédig. Ennek a hossza 30 kilométer. A kiírás ezt két ütemként jelöli, de később négy szakaszra bontja a teljes 30 kilométert.

Ennek a szakasznak lesz kapcsolódó beruházása, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vasúti kapcsolatának a kialakítása, amely új vasúti vonal kiépítését jelenti Köbánya-Kispest, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Monor állomások között.

Szintén költséges lesz a 47-es számú főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának a megépítése, de a feladat magában foglalja a tervezést is. Ez egy 12,7 kilométer hosszú, 2x1 sávos gyorsforgalmi út lesz, amelynek a tervezési sebessége óránként 110 kilométer, de a megengedett sebesség csak óránként 90 kilométer lesz a szakaszon. Ebből arra lehet következtetni, hogy később 2x2 sávosra bővítik az elkerülő utat.