BUX
38766

Új befektető jelent meg a Figyelő kiadójánál

Új szereplővel bővült a Figyelőt is kiadó Word Communications Kiadó Kft. tulajdonosi köre, miután a Lukács Marianna egyszemélyes tulajdonában lévő ConsulAudit Zrt. részesedést szerzett a cégben.

Diószegi József, 2011. augusztus 17. szerda, 05:55

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Lukács Marianna − aki egyébként a Patika Egészségpénztár Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója is − ezúttal magánvagyonából, örökségéből fektetett a kiadóba, mégpedig azért, mert az örökhagyó édesanyja kikötötte, hogy "egy újabb lábra álljon a pénzügyi vállalkozásokon túl" − mondta a Napi Gazdaságnak Lukács Marianna. Tervük, hogy a jövőben meghatározó részt hasítsanak ki a life-style kiadványok piacából, megcélozva a férfi olvasóközönséget is; reményeik szerint öt éven belül Magyarország egyik legnagyobb független kiadójává válnak.

Lukács Marianna egyben a kiadó vezetői székét is elfoglalta, ennek kapcsán pedig azt mondta, hogy ügyvezetőként legfontosabb feladatának egy magas presztízsű, független kiadó építését és a portfólió folyamatos bővítését tartja.

Az IPM magazint, a Digitális Fotót és a Családi Lapot is kiadó Word Communications idén májusban vette meg a Figyelő című üzleti  hetilap, valamint az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat,  továbbá a Figyelő Konferenciák jogait. A Word Communications a korábbi kiadó, a Sanoma Media Budapest Zrt. meghívásos tenderén nyerte el a kiadás jogát.

A kiadó a közelmúltban további lapokkal gazdagította portfólióját. A Word Communications Kft., a német tulajdonban levő Motor-PresseBudapest Lapkiadó Kft. és a Motor-Presse International GmbH & Co. KG között létrejött megállapodás értelmében augusztus 1-jétől a Word Communications gondozásában jelenik meg a CHIP Magazin, a Motorrevü és a Műszaki Magazin.