Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl Újbudán, a Fehérvári út és a Galambóc utca sarkán (az Etele út közelében) tervez új egységet nyitni, ehhez azonban az érintett telken lévő fák egy részét ki kell vágni, helyükre pedig újakat kell ültetni. A lépéshez kell az újbudai önkormányzat engedélye, a z ügyben illetékes gazdasági bizottság pedig szerdán tárgyal a Lidl kérelméről.

Az előterjesztés szerint a boltlánc augusztusban benyújtott kérelmében eredetileg 19 fát szeretett volna kivágatni. Ezt azonban szeptember 1-jén módosította. Az érintett fák közül három kőrisfát az ingatlanon belül átültetnének, egyúttal a kivágott fákat pótolnák.

Fák, járdák és parkoló

Összesen 1,96 méter a kivágandó fák törzsének átmérője, a vonatkozó szabályok szerint annyi fával kell pótolni ezeket, amelyek törzsének átmérője összesen közel 2,7 méter. A faültetési tervből kiderül többek között, hogy 61 darab cserjét, díszfákat ültetnek és emellett füvesítés is lesz az ingatlanon.

Szerdán tárgyalja az újbudai önkormányzat gazdasági bizottsága a Lidl-áruház létrehozásához szükséges járda-, parkoló- és útépítésekről szóló engedélyt is. A fakivágásos és faültetéses, valamint a járdaépítéses előterjesztéshez fűzött javaslat szerint az önkormányzat engedélyezni fogja a kért munkákat. (Ha megszületik a végleges döntés, frissítjük a cikkünket.)

Konkurensek a közelben és a jövőben

Ha elkészült a most még tervekben szereplő Lidl, akkor több, a közelben lévő üzlettel kell felvennie a versenyt. Pár percre van tőle ugyanis a Fehérvári út és az Etele út találkozásánál lévő Spar, valamint az Etele úti Aldi. Pár megállóra pedig van egy Tesco, egy Auchan és egy Insterspar (Allee) is.

Bár a Lidl - ellentétben az egyik legnagyobb rivális Aldival - nem adott hivatalos tájékoztatást az esetleges jövőbeni terjeszkedésről, úgy tudjuk, több üzletnyitást is terveznek a következő időszakban. Az Aldi augusztusban megkeresésünkre közölte: az idén hét bolt megnyitása várható, a következő két évben pedig összesen 20 egységgel bővülhet a hálózat, középtávon pedig 200-250 egységgel számol a társaság.