Új buszok érkeznek a Volánhoz

A becsült több mint 9,5 milliárd forint helyett 7,5 milliárdért lízingelhet két közbeszerzésen 120 új autóbuszt a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Németh Géza, 2017. augusztus 22. kedd, 06:20
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent két eredmény közül az első 20 darab, emelt komfortfokozatú buszra szólt. Ennek a szállítását, a kért pénzügyi lízinggel együtt, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft; valamint a K&H Bank Zrt. nyerte. A becsült ellenérték nettó 2 milliárd 142 millió forint volt, a nyertesek ajánlatában 1 milliárd 403 millió forint szerepelt. A nyertesekkel augusztus 4-én kötötte meg a szerződést az ajánlatkérő.

Ajánlatot tett még, de nem nyert - közös ajánlattevőként - az MKB-Euroleasing Autólízing Szolgáltató Zrt. és az EvoBus Hungária Kereskedelmi Kft.

A Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. másik beszerzése 20 darab új, normál padlómagasságú és 80 darab új, alacsony belépésű, szóló buszra szólt. Ezt - egyedüli ajánlattevőként - a Budapest Lízing Zrt. és a KRAVTEX Kereskedelmi Kft. nyerte. Itt a becsült ellenérték nettó 7 milliárd 411 millió forint volt, míg a két nyertes cég 6 milliárd 255 millió forintért vállalta a buszok gyártását, illetve lízingbe adását. A nyertesekkel augusztus 3-án szerződött az ajánlatkérő.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK