Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén január 1-je és február 28-a között hét új részvénytársaság kezdte el a tevékenységét. Új társaságot alapított a Phylaxia 1912 Holding Nyrt. 2011 őszén feltűnt új nagytulajdonosa, Böjthe Kálmán. A korábban németországi, most magyarországi lakóhellyel bejegyzett személy 7 millió forintos alaptőkével hozta létre a főtevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó Blue Seven Group Zrt.-t, amelynek vezérigazgatói székét is elfoglalta - áll a Céginfo.hu adatbázisban. A társaság székhelye a budapesti Andrássy út 10. szám alatti irodaház. Böjthe a Phylaxia révén több cégben is érdekelt. A növénytermesztéssel foglalkozó BlueSeven Holding Kft.-ben (korábbi nevén Fadd Mix Takarmánykeverő és Értékesítő Kft.) 2011 novembere óta tulajdonos, míg ezt megelőzően a Phylaxia Nyrt. birtokolta a kft.-t.

Az olimpiai bajnok vízilabdás Székely Bulcsú vezető tisztséget vállalt a januárban 5 millió forint jegyzett tőkével alapított Blu-Syst Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-ben. A főtevékenységként gépjárműjavítással és -karbantartással foglalkozó társaságnak három, együttes aláírási joggal rendelkező vezető tisztségviselője van, Székely mellett Schatz Péter, aki 2006 és 2012 között a Magyar Televízió Zrt. üzleti és termékfejlesztési igazgatójaként tevékenykedett, és Kassai Ákos, aki korábban több cégben is töltött már be vezető pozíciót, így például a Greenergy-cégcsoportnál vagy a jelenleg csődeljárás alatt lévő E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt.-nél. A Blu-Syst tulajdonosainak személye nem derül ki a cégadatokból.

Új társaság élén a Simicska-cégek vezető tisztségviselője

Vagyonkezelésre hozták létre rácalmási székhellyel és ötmilliós alaptőkével a Pro-Ráta Holding Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Tóth Marianna, aki jelenleg a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.-nek is vezérigazgatója. Hogy ki a tulajdonosa a Pro-Rátának, az a cégbírósági adatokból nem derül ki. Tóth a Pro-Aurum élén 2011 októberében váltotta Töröcskei Istvánt, akit az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának neveztek ki, s aki egyebek mellett résztulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nek. Tóth Marianna tulajdonában van a szintén rácalmási székhelyű, vagyonkezelő Ágas Holding Zrt.

Tóth több, Simicska Lajoshoz köthető társaságban tölt be vezető pozíciót. Ügyvezetője a Neo-Met Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft.-nek, amelynek közvetlen tulajdonosa Simicska és felesége, Pusztai Zsuzsanna. A Neo-Met többségi érdekeltségébe tartozik a Pro B Vagyonkezelő Kft. és a Pro A Vagyonkezelő Kft., amelyekben kisebbségi tulajdonos Tóth Marianna. (A Pro-Aurum 2011-es beszámolójához benyújtott közgyűlési iratból kiderül, hogy a Pro-Aurum 50,1 százalékos tulajdonosa a Pro B Kft.) Tóth Marianna vezető tisztségviselő többek közt a Mahir Magyar Hirdető Zrt.-ben, a B Reklám Kft.-ben és a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-ben.

A Pro-Aurum tavalyi beszámolójából az is kiderül, hogy "társult" vállalkozása a Közgép Zrt., többek közt leányvállalata a HírTV Zrt. és a Rác-Ing Ingatlanhasznosító Kft., 50-50 százalékos tulajdonában van a Publimont Hirdetésszervező Kft. és az A Reklám Kft., valamint részesedéssel rendelkezik a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-ben. A Pro-Aurum a tavalyi eredményéből 2,1 milliárd forintos osztalékot fizetett tulajdonosainak.


Rt.-k vagyonkezelésre, távközlésre és építményüzemeltetésre

A budapesti, 5 millió forint alaptőkével létrehozott Bástya Invest Zrt. egyedüli részvényese és vezérigazgatója Virágh Endre Zoltán, akinek neve a korábbi években felszámolóbiztosként több cégben is megjelent. Az új társaság vagyonkezeléssel, üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással, valamint gabona és takarmány nagykereskedelemmel foglalkozik. Virágh jelenleg ügyvezetője az ingatlanbérlettel és üzemeltetéssel foglalkozó, az egyik Seychelles szigeten bejegyzett cég tulajdonban lévő Erőd Holding Befektetési Kft.-nek és résztulajdonosa a textil és ruházati nagykereskedelemmel foglalkozó Fort Kereskedelmi Kft.-nek - kereshető ki a Céginfo.hu céginformációiból.

Szintén budapesti székhellyel és 24,85 millió forint alaptőkével jegyezték be a cégnyilvántartásba a BGF Trade Vagyonkezelő Zrt.-t, amelynek ügyvezetője Barthodeiszky-Gál Péter. Hogy ki a társaság tulajdonosa, nem derül ki a nyilvános cégmásolatból. Az ügyvezető érdekeltségébe azonban több, nagyrészt pénzügyi és informatikai tanácsadó cég is tartozik, a Risk Solutions Kft., a Debita Portio Kft. és a Lucrum Cessans Kft., továbbá résztulajdonos a Barthodeiszky Yachtcharter Hajókölcsönző Kft.-ben és a BZBS Bútorgyártó Kft.-ben.

Távközlési szolgáltatásra hozták létre 10 milliós alaptőkével és balatonfüredi székhellyel a Johansson Szolgáltató Zrt.-t. Tulajdonosa a 2010 augusztusában alapított Morganfield Holdings Zrt., amely egyébként idén januárban még egy kft.-t is alapított: a "vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelemmel" foglalkozó Impexon Hungary Kft.-t. A Morgenfield tulajdonosa a társaság 2011-es beszámolójához benyújtott közgyűlési határozat szerint a vezérigazgató Zawal-Német Malgorzata Justyna és Német Zoltán.

Építményüzemeltetésre, ingatlankezelésre és konferenciaszervezésre hozták létre az egri székhelyű Professional Care Holding Zrt.-t, az 5 milliós alaptőkéjű cég a két vezérigazgató, Bárdos Péter és Ködöböcz Norbert érdekeltségében van.