A hosszú távú fejlesztés közbenső lépcsőfokát jelentő új csomagolóüzemet egy már korábban épült, szerkezetkész állapotban lévő csarnokból alakították ki.

A projekthez az unió – két pályázat keretén belül – közel 123 millió forintot adott, a melyhez a cég 369 millió forintot tett hozzá - hangzott el a helyszíni bejárást követő sajtótájékoztatón.

A két magyar üzletember tulajdonában lévő cég modern részlegét Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára adta át szerdán.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára több szempontból is példaértékűnek nevezte a magyar munkaerőt foglalkoztató, a térség fejlődését rendszeres anyagi támogatással segítő Meditop "előretörését".

Aláhúzta: a projekt kapcsolódik a kormány egymillió új munkahely létesítését célzó elképzeléseihez, de példaértékű a most avatott beruházás azért is, mert a tulajdonosok a nyereség visszaforgatásával hozták létre.

Gulyás Dénes, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Paksi Imre, Pilisborosjenő független polgármestere köszönetet mondott a környéket is kedvezőbb pozícióba hozó nagyszabású fejlesztésért. A polgármester kiemelte: noha a település nem ipari övezetben fekszik, Pilisborosjenőt gyógyszeripari vállalkozásai egyre ismertebbé teszik.

A szerdán átadott 200 négyzetméteres úgynevezett bliszter-kartonáló csomagolóüzemben két, egymástól független soron történik a tabletták és kapszulák buborék-fóliába töltése, dobozolása, illetve gyűjtő-csomagolása. A patika-tisztaságú üzemben elhelyezett gépek kapacitása percenként 150-200 levél.

A tulajdonosok - Ács Zoltán és Greskovits Dávid ügyvezető - jelezték: tervezik a gyártókapacitás, illetve a járulékos beruházások további fejlesztését is. Céljuk, hogy cégük a hazai és a nemzetközi gyógyszerpiac megbízható szereplőjévé váljon.

A Pilisborosjenő központjában lévő, 1995-ben alakult Meditop Gyógyszeripari Kft. és leányvállalata jelenleg több mint 120 embert foglalkoztat, a munkavállalók egy részét az ország leghátrányosabb térségeiből szállítja központjába a cég.

A társaság 2009. évi nettó árbevétele 3,78 milliárd forint, adózott eredménye 358 millió forint volt. Saját kutató-fejlesztő részleggel rendelkezik, eddig 13 gyógyszeripari szabadalmi bejegyzést tett.