BUX
36940

Új elnök került a közlekedési hatóság élére

Urbán Györgyöt nevezte ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnökévé 2011. január 17-i hatállyal Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, aki csütörtökön mutatta be az új vezetőt a hatóság munkatársainak - közölte a fejlesztési tárca.

MTI-Eco, 2011. január 20. csütörtök, 18:57

Urbán György a közlemény szerint jelentős szakirányú közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, harminc éven át dolgozott különböző vezető beosztásokban a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalnál és intézményeiknél, e feladatköreiben foglalkozott közlekedési igazgatási, és közlekedési hatósági eljárási kérdésekkel, a területek korszerűsítésével is.

Fellegi Tamás megköszönte az elnöki posztról távozó Sárdi Erikának, hogy irányítása alatt elkezdődött az NKH teljes megújítása. A hatóság területi egységeinek megyei kormányhivatalokba szervezése a közlemény szerint új kihívásokat jelent, az eddigiektől eltérő megközelítést igényel. A korábbi elnök a továbbiakban általános elnökhelyettesként vesz részt az NKH irányításában.

A szaktárca a szakhatósági munka tekintélyének megerősítését, az ügyfélbarát, szolgáltatáselvű működés feltételeinek megteremtését várja el az új elnöktől. Az NKH leginkább a hatósági eljárások egyszerűsítésében, új típusú ügyintézés bevezetésével, az informatika ágazati hasznosításában, és a közlekedési ismeretek elsajátításának fejlesztésében támogathatja hatékonyan a kormányzati célokat - ismerteti a közlemény.