Új fejlemény a közúti ellenőrzésekkel kapcsolatban

Évekkel ezelőtt leselejtezett trafipaxokkal kezdi új akcióját, a civil autókkal való közúti ellenőrzést a rendőrség - tudta meg a 24.hu.
Szepesi Anita, 2018. május 28. hétfő, 08:37
Fotó: Napi.hu

A szabálytalankodó autósok hatékonyabb kiszűrése érdekében a rendőrség civilnek álcázott szolgálati autókkal ellenőrzi a sofőröket, az autókat pedig olyan készülékekkel szerelték fel, amelyek menet közben is képesek bemérni a gépkocsik sebességét. A police.hu oldalon megjelölt FámaLézer típusú eszköz azonban már nem is szerepel a kormányhivatal adatbázisában a hitelesítési engedéllyel rendelkező sebességmérő készüléktípusok között - írja a portál.

Információik szerint a FámaLézer legmodernebb, III. generációs VHT-507 típusának hitelesítési engedélye két éve lejárt.

A rendőrség honlapján sem találtak adatot arról, hogy különösebben költöttek volna a húsz civil autó felszerelésére. A  portál megkereste a rendőrséget is a mobil traffipaxokkal kapcsolatos kérdésekkel, de egyelőre nem kaptak választ.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2018.05.28 15:15

ez az egész egy hoaxnak hangzik , amit felkapott a szenzációhajhász sajtó.

ugyanis ha tényleg használ is hitelesítés nélküli eszközt a rendőrség, az alapján nem szabhatna ki bírságot, ha mégis megtenné a bíróságon lehetne érvényteleníteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html