Új felszámolót kapott a Quaestor, tovább tarthat az ügy

Lecserélte a gyanú szerint 150 milliárd forint értékű fiktív kötvényt kibocsátó Quaestor brókercég felszámolóbiztosát a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. – értesült a Magyar Nemzet. Az új biztos október 7-én vette át a bedőlt társasággal kapcsolatos feladatokat.
Napi.hu, 2015. november 5. csütörtök, 07:53
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága április 22-én rendelte el a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolását. A feladat elvégzésére Piller Zsuzsa felszámolóbiztost jelölték ki, ám kiderült, a csaknem nyolc hónapja zajló eljárást új felszámolóbiztos fogja befejezni.

A cégadatok szerint ugyanis a felszámolást végző cég, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. október 7-én felmentette Piller Zsuzsát, és Ádám Évát jelölte ki a feladatra - írta a lap.

Nem tudni, mi áll a döntés hátterében, a távozó felszámoló a Magar Nemzet kérdésére nem adott tájékoztatást felmentésének körülményeiről, Ádám Évát pedig nem tudták utolérni. Ugyanakkor nem kizárt, hogy Piller munkájával nem volt megelégedve a PSFN - véli a lap.

A Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének egyik névtelenséget kérő tagja ugyanis nem tartja valószínűnek, hogy Pillernek lejárt volna a megbízatása, szerinte valami más "probléma" állhat a háttérben. A felszámolóbiztosok közti átadás-átvétel nem gyors folyamat, vagyis tovább húzódhat az amúgy is bonyolult felszámolási eljárás - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

PJProby, 2015.11.05 13:59

Miért vesznek át egy fals információkkal teli, pongyolán megírt, egy hónappal ezelőtt eseményről szóló cikket?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html