A Köki terminál építésének része volt a 3-as metró végállomásának a megközelítése egy új felüljárón keresztül, de elmaradt a vasútállomás megközelítésének a megkönnyítése. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás most ezt pótolja, bár a megvalósulásra éveket kell várni.

A tervezésre kiírt közbeszerzés a teljeskörű és komplex rekonstrukciót tartalmazza. Így felvételi épület készül, átépítik a perontetőket, lifteket és mozgólépcsőket szerelnek fel, de a legnagyobb falat egy 120-140 méteres - a villamosított vasúti pálya felett átívelő - gyalogos felüljáró megtervezése.

Ezért ajánlatot csak az tehet, aki az elmúlt 3 és 6 év közötti időszakból be tud mutatni - referenciaként - egy legalább 40 méter szerkezeti hosszúságú, villamosított vasúti pálya feletti, utas vagy közforgalom számára megnyitott gyalogos és/vagy kerékpáros felüljáró tervezését. (Nyert Simicska, de nem sokra megy vele.)

A tervezést az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) terhére finanszírozzák. Miután a támogatási szerződést még nem írták alá, így a mostani közbeszerzés feltételes.

Az ajánlatok benyújtási határideje május 15.