Új gyárat húzott fel Tatabányán a Becton Dickinson

Csütörtökön adta át új gyárát a világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata, a BD (Becton, Dickinson and Company) Tatabányán, mely a hatmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagensek gyártását kezdi meg. A termékportfólió és gyártókapacitás bővítés 107 új munkahelyet teremtő hazai
K. Kiss Gergely, 2017. október 19. csütörtök, 13:46
Fotó: Napi.hu

Az új üzemben, amely a Tatabányai Ipari Parkban létesült, gyógyászati termékek előállításához szükséges immunológiai és sejtbiológiai kutatási reagensek gyártása indult el. Az új üzem várhatóan 2018-ra éri el teljes gyártási kapacitását. A 107 új munkahely több mint 50 százaléka a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igénylő állás. A több mint 6 milliárd forintos beruházás részben európai uniós forrásból, egyedi kormánydöntésen alapuló, regionális támogatással valósult meg.

"A jól képzett munkaerő és a helyi döntéshozók támogatása lehetővé teszi, hogy hosszútávra tervezünk Magyarországon" - mondta el az eseményen John Ledek, a BD Bioscience elnöke.

A beruházással megvalósult létszám bővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel globális szinten a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő. A BD 2008 óta van jelen Magyarországon, az első, üvegfecskendőket gyártó üzemüket 2010 áprilisában adták át Tatabányán. A vállalat, a reagensek most induló gyártása mellett, gyógyszergyártó, valamint biotechnológiai cégek számára gyárt és exportál előretölthető fecskendőket.

HOZZÁSZÓLÁSOK