Új helyen terjeszkedik az Auchan

Zalaegerszegen nyitja meg ősszel második magyarországi szupermarketjét az Auchan, amely 40 új munkahelyet hoz létre ezzel a zalai megyeszékhelyen.
Szepesi Anita, 2018. május 23. szerda, 19:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az Auchan Retail Magyarország közleménye szerint a Magyarországon közel 7000 dolgozót foglalkoztató vállalat új munkáltatónak számít a régióban. Az újonnan megnyíló szupermarket a szekszárdi után a második lesz az Auchan ilyen formátumú üzletei sorában.

Az áruházlánc jelenleg 19 hipermarketet, 18 töltőállomást, egy szupermarketet és egy superstore formátumú üzletet, valamint online áruházat működtet Magyarországon. A zalaegerszegi egység mellett idén több új üzletet is nyit, többek között Sopronban - írta az MTI a társaság közleményére hivatkozva.

A vállalat az elmúlt 20 évben mintegy 200 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon.

Korábbi közlés szerint az Auchan a 2017. március 31-én zárult üzleti évben 3,8 százalékos éves növekedéssel 350,4 milliárd forint bruttó forgalmat ért el. A vásárlások száma 3 százalékkal nőtt, mérleg szerinti eredménye elérte a 3,6 milliárd forintot.

(Nagy dobás készül a használt lakásoknál)

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mentol, 2018.05.24 07:53

Már megint ez a clickbait cím! Mi a fontos bejelentés?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html