Új hír a Tescóról - valami megváltozott

Megbomlani látszik a Tescónál működő szakszervezetek egysége, erre utal, hogy egymástól függetlenül fenyegetik sztrájkkal a cég vezetőségét. Még egymás követeléseit sem feltétlenül ismerik.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 15. kedd, 08:48
Fotó: Napi.hu

Egyhetes ultimátumot adott a Tesco vezetőségének a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), amely kifogásolja, hogy a több mint egy hónappal ezelőtt tartott munkavállalói demonstráció óta nem egyeztettek az érdekvédőkkel - írja a Magyar Nemzet.

Eközben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a KASZ tudta nélkül alakította meg a sztrájkbizottságát. Az utóbbi szervezet elnöke Sáling József azt mondta a napilapnak, hogy eddig jól együttműködött a két szakszervezet, például közösen határozták meg a célokat, amelyeket el akarnak érni.

Ez megváltozni látszik: a KDFSZ nem értesített őket arról, mire készül, így nem ismerik a konkrét követeléseiket sem. Azokat, amelyeket a sajtóban olvastak, nem tartják értelmesnek. A KASZ más módon követel béremelést, mint a KDFSZ. Megjelölték, hogy mikortól, milyen munkakörökben, hány százalékos emelést akarnak.

Az is követelik, hogy a cég különböztesse meg a különböző felelősségi és nehézségi szinten dolgozó alkalmazottait. Elvárják, hogy a Tesco térjen vissza a rendszeres éves bértárgyalásokhoz. Emellett az akarják, hogy a vállalat külön becsülje meg azokat a dolgozókat, akik régóta dolgoznak a Tescónál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.08.15 09:59

egy tény, a tescokban akkor a munkaerőhiány a túl alacsony bérek miatt, hogy nincs pénztáros, emiatt hatalmas a sor ,mikor amúgy alig van vásárló , sőt olyan is előfordul, hogy csak az automata pénztár üzemel.

ennek pedig rossz vége lesz, mert a vásárlók egyre inkább elszoknak, mert máshol pillanatok alatt átjutnak a pénztáron.

a többi üzletlánc ugyanis sokkal jobban fizet, így náluk nincs is gond a szeméályzettel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html