Új hitelprogramokkal állt elő az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram indít. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak a vállalkozások.
Napi.hu, 2016. december 7. szerda, 10:47
Fotó: Stocksnap

Tíz új hiteltermék válik elérhetővé jövő februártól, ütemezetten a vállalkozások számára országszerte, 442 MFB Ponton a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül.

Az MFB kiemelt figyelmet fordít a termékek fejlesztése során arra, hogy az ország kevésbé fejlett térségeiben is gyorsan és könnyen elérhetőek legyenek a források - elősegítve a vidék felzárkózását - mondta Bártfai-Mager Andrea, postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos.

A programok jelentős részében nem önálló hitelre, hanem kombinált termékekre pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások, azaz a visszatérítendő pénzügyi eszköz, vagyis hitel mellett vissza nem térítendő támogatás is elérhető lesz számukra.

A tíz hitelprogram elindulásával újabb 536,79 milliárd forint uniós forrás nyílik meg a vállalkozások számára, az ország kevésbé fejlett régióiban a GINOP, a közép-magyarországi fejlesztések esetében a VEKOP programok keretében.

A jelenlegi programozási időszakban a GINOP keretében a Pénzügyi eszközök és szolgáltatások fejlesztése prioritási tengelyre több mint háromszor nagyobb összegű forrás, összesen mintegy 730 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek négyötödét hirdeti meg a Kormány 2016 végéig - mondta Rákossy Balázs, az NGM uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A hitelprogramok visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásaihoz kedvező feltételekkel, jellemzően 15 éves futamidővel és 0-2 százalékos kamatszint mellett juthatnak a vállalkozások, 10 százalék saját forrás mellett.

Az új hitelprogramok részletei
Kattintson a nagyításhoz!
Forrás: MNB
Napi.hu

 

HOZZÁSZÓLÁSOK