Új igazgató a kecskeméti Mercedes élén

Christian Wolff lesz a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója 2016. január elsejétől. Az új vezető Thomas Geier utódja lesz, aki 2014 májusa óta áll a Kecskeméti Mercedes-Benz gyár élén - jelezte lapunknak a cég.
Napi.hu, 2015. október 29. csütörtök, 13:50
Fotó: Napi.hu

Wolff okleveles gépészmérnökként végzett a Stuttgarti Egyetemen. Pályafutását az akkori Daimler-Benz AG-nál kezdte 1989-ben egy nemzetközi vezetői utánpótlás program keretében. Az első, Sindelfingenben és Tuscaloosa/USA-ban betöltött, gyártással kapcsolatos feladatkörei után a Daimler AG-ban különböző vezetői pozíciókat látott el, így például a NedCar Hollandiánál minőségirányítási vezetőként dolgozott. Wolff 2011 januárja óta az AMG Operations vezetője, és 2013 októbere óta a Mercedes-AMG GmbH ügyvezetőségének tagja - írta a magyar cég közleményében.

Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nél, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalatnál betöltött különböző munkakörök után a törzsgárda tagjaként részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében. Az elkövetkezendő években Rastattban többek között a karosszériaüzemet és az összeszerelő üzemet irányította. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010-től pedig a Mercedes-Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője volt a rastatti, kecskeméti és valmeti gyárakra kiterjedő hatáskörrel, egészen 2014-ig, amikor a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatójává léptették elő.

Jelentős kibocsátás

A 2012 márciusában megnyitott kecskeméti gyár a Mercedes-Benz első Németországon kívüli európai üzeme, a telephelyen eddig több mint 300 ezer Mercedes-Benz modell gördült le a gyártósorról.. A kecskeméti üzemben, amely közel egymilliárd eurós beruházásból jött létre, 2014 májusa óta három műszakban zajlik a termelés. A dolgozói létszám az idei évben már meghaladta a négyezret.

HOZZÁSZÓLÁSOK