Új igazgató érkezett az Erste Bankhoz

Foltányi Tamás személyében 2016. január 15-én új operációs igazgató (COO) és igazgatósági tag kezdte meg a munkáját az Erste Bank Hungarynél.
Napi.hu, 2016. február 2. kedd, 16:23
Fotó: Napi.hu

A szakember ezt megelőzően tíz éven át az FHB Jelzálogbanknál dolgozott, ahol vezérigazgató-helyettesi beosztásban az it és operáció területért felelt. Emellett a bankcsoport több érdekeltségében vállalt vezető tisztségviselői szerepet, s 2010-2015 között az FHB Jelzálogbank igazgatóságának tagja volt.

Banki pályafutása elején az Inter-Európa Banknál és a Creditanstaltnál különféle it és operációs területeken dolgozott, 1999-től pedig a PricewaterhouseCoopers cégtársaként a vezetési tanácsadás üzletág pénzügyi szektorért felelőse partnere volt. Az Erste Bank magyar leányánál az operáció és az it-terület felügyelete tartozik majd feladatkörébe.

Az Erste Bank - az Erste Grouphoz hasonlóan - kiemelt figyelmet fordít az úgynevezett fintech fejlesztésekre. A pénzintézet a fióki ügyfélélmény javítása érdekében többféle digitális megoldásai vet be: ezek közé tartozik a tavaly bemutatott sorszámhúzó mobil applikáció, a minden bankfiókban bevezetett ingyen wifi-hozzáférés, valamint az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálását lehetővé tevő "pénztárkiváltó" multiszéfek.

A pénzintézet 2014-2015-ben mintegy kétmilliárd forintot fordított a fióki felújításokra, és az ügyfélkiszolgálás digitális fejlesztésére. A beruházások idén is folytatódnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK