BUX
37237

Új IT-beruházás jön Budapestre

A Magyar Telekom átalakítási programjának indiai partnervállalata a magyar fővárosban hozza létre kiválósági központját, ahová a következő másfél évben 150-200 főt kívánnak felvenni.

NAPI, 2010. december 13. hétfő, 14:54

A világ egyik legnagyobb kiszervezett üzleti IT szolgáltatásokkal foglalkozó indiai vállalata, a Wipro önálló terjeszkedésbe kezdett a budapesti Infoparkban, és egy 50 fős kiválósági központot kíván létrehozni -közölte az ITD Zrt. a cég bejelentését idézve.

A Wipro-központ elsődlegesen a Magyar Telekom (MT) átalakítási programjának támogatására jött létre, amely segíteni fogja a magyar céget az ügyfélélmény hatékonyságának javításában és a piaci jelenlét növelésében - fogalmaz a közlemény.

A Wipro ez év elején írt alá - több mint hároméves együttműködést követően - többéves átalakítási megállapodást a Magyar Telekommal.

A döntés nyomán - amelynek előkészítésében az ITD is közreműködött - összességében a magyar projektbe várhatóan 18 hónap alatt 150-200 főt fognak felvenni. A központból telekommunikációs vállalatoknak nyújtanak IT szolgáltatásokat, illetve fejlesztéseket végeznek majd.

Az indiai cég közölte: a Wipro Technologies új, budapesti fejlesztési központja erősíteni fogja a vállalat pozícióját az európai terjeszkedés folytatásában. A magyarországi központtal négyre emelkedik a - Romániát és Lengyelországot is magában foglaló - kelet-európai Wipro központok száma, amelyek kiegészítik az Európában már működő 20 szolgáltató központot.