Új ítélet lesz a Malév-leányok ügyében

Továbbra sem tudni, hogy jogszerűen kerületek-e az állam cégéhez a Malév egykori leányvállalatai,Vnyesekonombank még örülhet.
Diószegi József, 2013. május 29. szerda, 16:29

Érvénytelenítette a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletét a Vnyesekonombank felperes, valamint a felszámolás alatt álló Malév és társai, mint alperesek ügyében, és új határozathozatalra utasította az első fokú bíróságot - az MTI beszámolója szerint ezt szerdán hírdette ki a Ítélőtábla.

A Fővárosi Törvényszék első fokon az idén februárban kimondta, hogy szabályos volt a Malév két leányvállalatának a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) által bonyolított értékesítési eljárása.

Az MNV részben közvetlenül, részben egy leányvállalatán keresztül 2012 októberében vette meg a Malév felszámolójától a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t és a szintén földi kiszolgálást végző Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.-t.

Az orosz Vnyesekonombank - amely a Malév kisebbségi tulajdonosa és egyben hitelezője volt - megtámadta a szerződést, és a vételár aránytalanságára és eljárási hibákra hivatkozva kérte a cégek átruházásának érvénytelenítésével az eredeti állapot
helyreállítását.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Vnyesekonombank keresetét, amelyet az orosz bank megfellebbezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK