Új kedvezményt kapnak az állami és önkormányzati cégek

Mentességet kaphatnak a biztosítéknyújtás alól az állami vagy önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdasági társaságok, ha az európai uniós támogatást a nemzeti vagyon fejlesztésére fordítják - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére.
MTI-Eco, 2013. április 22. hétfő, 15:13
Fotó: Napi.hu

A tárca tájékoztatása szerint az európai uniós támogatások kapcsán új biztosítéki formát, állami kezességet vezetnek be. A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság egyedi döntése alapján a biztosítéknyújtás alól mentességet kaphatnak az állami vagy az önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok, illetve az állam vállalja a kezességet ezek esetében. Ugyanakkor ez a lehetőség csak akkor merülhet fel, ha a cég az elnyert támogatást a nemzeti vagyon fejlesztésére használja fel - hívta fel a figyelmet az NFM.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló módosítás múlt csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben; a rendelet a kihirdetését követő napon hatályba lépett.

Az NFM közölte: az elmúlt három évben jelentős szervezeti és szabályozási módosítások történtek a fejlesztéspolitika területén, amelyek nemcsak a rendszer pályázóbarát és átlátható működését erősítették, hanem különböző átalakításokkal és jogszabályokkal gyorsításra kényszerítették a támogatási intézményrendszert is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.04.23 14:19

Ez meg a lehető legjobb hír.

Nincs pénzed?

Nem tesz semmit, kapol EU forrásból!

( EU? Az árulók, banditák és exheroinsiták gyülekezete iylenkor némi glóriával vonódik be, hogy aztán teljes erővel lehessen szídni. Csak a pénzt aggyad! )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html