Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Évekkel ezelőtt az e-kereskedelem megjelenése újradefiniálta a bevásárlást és a kiszállítási piacot, azonban az átlagos kiszállítási idő a legtöbb piaci szereplőnél még mindig több nap, ráadásul a kereskedők többsége a nagyobb mennyiségű rendelések leadását ösztönzi. A gyorskereskedelem mindezt teljesen felülírja: mostantól a NetPincér market segítségével a kis mennyiségű rendeléseket is akkor és oda szállítjuk rendkívül rövid idő alatt, ahová és amikor a fogyasztóink kérik" - mondta az új szolgáltatás apropóján tartott csütörtöki online sajtótájékoztatóján Patai Zoltán, a Netpincér ügyvezető igazgatója

Az anyacég, a Delivery Hero a NetPincér markettel azonos koncepció mentén működő üzleteivel a gyorskereskedelem úttörője kíván lenni, és olyan szereplőket szeretnének legyőzni a kereskedelmi versenyben, mint például az Amazon. Az új szolgáltatás egyelőre tíz budapesti kerületben érhető el, alapvető élelmiszereket és háztartási cikkeket lehet rendelni, a minimális rendelési érték 1000 forint és a szolgáltatás egyelőre ingyenes. Patai közölte, hogy már folyamatban van a kiszállítási zóna bővítése más budapesti kerületekre és vidékre egyaránt.

A netpincéres szolgáltatásnál - ellentétben a boltláncok online áruházi megoldásával - nincs szükség előzetes időpontsáv lefoglalásra és nem kell otthon várni a csomagra, a futárok akár 30 percen belül kiviszik a megrendelést, a vásárlók pedig pontosan követhetik, épp hol tart a csomag.

Patai Zoltán.
Kép: Napi.hu

A Netpincér mostani lépése nem meglepetés. Patai Zoltán még az év elején, a Napi.hu-nak adott interjújában konkrétumok nélkül utalt erre. Akkor azt mondta, hogy tervben van a mindennapos bolti termékek kiszállítása, de akkor még előkészítés alatt volt a projekt. Patai ebben az interjúban elmondta azt is, hogy az anyacég, a Delivery Hero és a NetPincér célja, hogy a jövőben minden olyan dolgot, amire a megrendelőknek rövid időn belül, körülbelül 30 perc alatt szükségük lehet, azt kiszállítsuk. Ez a fő cél. Tehát minden termékre - legyen az étel, élelmiszer -, amit fél órán belül ki tudunk vinni és erre igény is van a lakosságnál, arra nyitottak vagyunk.