Új korszak kezdődik a Penny Marketnél

A Penny Market ingyenesen használható e-töltőt telepít a diszkontlánc két budapesti áruházának parkolójába - adta hírül az üzletlánc. A kúthálózat a következő másfél évben jelentősen bővül.
K. Kiss Gergely, 2017. július 4. kedd, 12:24
Fotó: Napi.hu

A Penny Market smart elektromosautó-töltői a Hős utcai és a Könyves Kálmán körúti üzletük parkolójában kapnak helyet. Előbbit már igénybe is lehet venni, míg a körúton is hamarosan üzembe helyezik.

A számtalan funkcióval rendelkező smart töltőoszlop rendkívül biztonságos, és a töltési pontonként 22 kilowattos töltési teljesítménynek köszönhetően hatszor gyorsabban tölthető fel az elektromos jármű, mint a háztartásokban dugaszolóaljzat segítségével végzett töltés esetében. A töltési folyamat a Plug & Charge (Csatlakozz & Tölts) választásával, internet (például okostelefon) segítségével, illetve a telefonos hotline-on keresztül is elindíthatunk.

A töltőoszlop egyik fontos előnye, hogy képes az elektromos járművekkel kommunikálni az adott autóra vonatkozó aktuális adatokról. A diszkontlánc 2019. január 1-ig további 60 áruházi parkolójában gondoskodik e-töltőállomás kialakításáról.

(A kormány villanyautó-politikájáról itt olvashat.)

HOZZÁSZÓLÁSOK