Új céget alapított a kegyvesztőben lévő, médiaháborút indító Simicska Lajos érdekeltségében lévő Közgép - írja az Átlátszó blogja. A Közgép-Kivitelezési Zrt. fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként, és ötmillió forint alaptőkével hozták létre.

A társaság igazgatóságában a blog szerint az anyavállalat vezérkara van jelen: Nyerges Zsolt Közgép-elnök és Német Miklós vezérigazgató valamint több középvezető.

A felügyelőbizottságban a számos Simicska-cégnek dolgozó Nagy Ajtony Csaba ügyvéd is jelen van, aki közvetve és közvetlenül is kistulajdonos az egyebek mellett a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Class FM kereskedelmi rádiót kiadó/üzemeltető cégekben, illetve magában a Közgép Zrt.-ben is érdekelt Pro-Aurumban - olvasható a bejegyzésben.

A blog szerint a szinte követhetetlenségig bonyolított tulajdonosi szerkezet, a közeli bizalmasok tulajdonszerzése, ami a kilencvenes évek eleje óta jellemzi Simicska érdekeltségeit, most "alaposan visszaüthet", miután az egyik legfontosabb tulajdonostárs, Liszkay Gábor, a Nemzet Kft. többségi tulajdonosa kihátrált.