A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. összesen 20 darab Credo Econell 12 típusú alacsony belépésű autóbuszt bérel a Volán Buszpark Kft.-től, amelyből 10 darab Tolna-, 7 darab Baranya-, és 3 darab Somogy megyében áll forgalomba. A Kravtex-Kühne vállaltcsoport által gyártott autóbuszok EURO 6-os emisszió besorolású, 210 kW teljesítményű motorral, robotizált sebességváltóval szerelt, könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel a jelenleg futó típusokhoz képest mintegy 20 százalékos átlagos üzemanyag-fogyasztás érhető el.

A járműveket a forgalmi igények és megyénkénti átlagéletkorának figyelembe vételével osztották el. Az autóbuszok beérkezését és az elöregedett járművek selejtezését követően a Társaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre csökken.

A Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2017 október végén közbeszerzési felhívást tett közzé 28 darab normál és 72 darab alacsony belépésű új autóbusz beszerzésére lízingszerződés keretében. A tendert a Budapest Lízing Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. nyerte, a becsült ellenérték nettó 7 milliárd 411 millió forint volt, míg a két nyertes cég 6 milliárd 255 millió forintért vállalta a buszok gyártását, illetve lízingbe adását.

A fotó forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.