Új magyar energetikai rekord született

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. 2018-as beszámolója szerint a cég történetének legmagasabb nettó árbevételével zárt, és így a cégcsoport legeredményesebb tagvállalata lett.
Szabó M. István, 2019. május 23. csütörtök, 11:48
Fotó: Shutterstock

A Mavir Zrt. 232,6 milliárd forintos árbevétellel és 30,4 milliárd forintos EBITDA-val (adózás, kamatok és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) zárta a múlt évet. A társaság friss beszámolója szerint az árbevétel több mint 56 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábbi (177 milliárd forintos) összegét, melyet a piac-összekapcsolás és a határkeresztező-kapacitás értékesítéséből realizált a hálózati operátor.

Elégedettek lehetünk az eredményekkel, a társaság jól gazdálkodik a rá bízott vagyonelemekkel és képes lépést tartani az energiapiac bővülésével - mondta Vörös József, a cég felügyelőbizottságának elnöke.

A cég rekordárbevétele mellett a beruházásokra összesen 25,6 milliárd forintot fordítottak, melyek több mint háromnegyede az átviteli hálózat fejlesztését és fenntartását szolgálta. A legnagyobb beruházást a 2019-ben befejeződő Szabolcsbáka 750/400 kV-os alállomása és a hozzá kapcsolódó távvezetékek létesítése jelentette.

HOZZÁSZÓLÁSOK