A 12,1 ezer taggal rendelkező, mintegy 29 milliárd forint vagyont kezelő Horizont Magánnyugdíjpénztár a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magánnyugdíjpénztári piacon.

A Vienna Insurance Group 2013 végén megvásárolta az AXA Biztosító Zrt.-t. Az AXA és az AXA Magánnyugdíjpénztár ezután vizsgálták felül egymás közti kapcsolatukat, és született meg a pénztár továbbélésére lehetőséget kínáló megoldás. A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a magánnyugdíjkasszák gazdaságos működtetését, azonban az AXA továbbra is vállalja a magánnyugdíjpénztár fenntartásának anyagi támogatását.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár a Prémium Önkéntes Pénztárakkal szoros együttműködésben, a szinergiákat kihasználva szolgálja ki majd ügyfeleit. A pénztárak vezetősége elkötelezett az iránt, hogy a tagoktól és az AXA-tól érkező támogatásból a pénztár működőképességét hosszú távon, magas színvonalon megőrizze - olvasható a közleményben.