Új néven fut a nemzeti rezsiholding

Június végére megváltozik a nemzeti közműszolgáltatási rendszert irányító társaság neve és tulajdonosi struktúrája, a Főgáz és leányvállalatai 100 százalékban a NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába kerülnek, az NKM tulajdonosa pedig a magyar állam, az MFB Zrt. és az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. lesz.
Domokos László, 2017. június 13. kedd, 15:57
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Közművek keddi közleménye szerint a kormány rendeletével nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette, hogy az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. - amelynek új neve NKM Nemzeti Közművek Zrt. - apport útján megszerezze az MFB Zrt. tulajdonában álló Főgáz-részvények 100 százalékát - írta az MTI.

A tranzakcióra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az engedélyt megadta. Az apport június végi zárása után az NKM Nemzeti Közművek Zrt. lesz a Főgáz és a Démász 100 százalékos tulajdonosa.

A tranzakció-sorozattal a társaság tulajdonosi szerkezete is átalakul, a Nemzeti Közművek tulajdonosai 50 százalékban a magyar állam és az MFB Zrt., illetve 50 százalékban az MVM Zrt. lesz.

Az új szerkezeti felépítés lehetővé teszi a piaci alapokon megszervezett, hosszú távon fenntartható módon működő és az ellátás biztonságát erősítő nemzeti közműszolgáltatási rendszer továbbfejlesztését - fogalmazott az NKM.

A Főgáz 3,4 millió lakossági földgázfogyasztó ellátásáról gondoskodik. A Démász a napokban szerezte meg országos egyetemes szolgáltatói engedélyét, ezzel a nemzeti villamosenergia-szolgáltatás további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte.

Az, hogy a Főgáz a Nemzeti Közművek teljes értékű tagjává válik, illetve a Démász villamosenergia-szolgáltatói tevékenysége országossá bővült, minden ügyfél számára lehetőség, hogy egy kézben tarthassa a villamosenergia- és földgáz-szolgáltatással kapcsolatos ügyeit - idézi a közlemény Kóbor Györgyöt, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatóját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Winter, 2017.06.14 09:22

@stat: Ezt a hülyeséget is elfelejthetnétek már.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2017.06.14 08:34

Csöbörből, vödörbe. Istenem add, hogy ne politikusok, hanem szakemberek irányítsák ezt az országot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html