Új pályázat nyílt - tíz nap maradt az uniós pénzek megszerzésére

A korábbi kettő helyett immár maximum egymilliárd forintra lehet csak pályázni a technológiafejlesztést és foglalkoztatást segítő újra megnyitott GOP-2012-2.1.3 tender során.
Dzindzisz Sztefan, 2013. február 19. kedd, 11:14
Fotó: Napi.hu

A pályázat február 18-án jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján és a kiírás szerint mindössze tíz napjuk van a vállalkozóknak, ha uniós pénz szeretnének szerezni a főképp az egészségipart és a zöld gazdaságot érintő komplex beruházáshoz, hiszen legkésőbb február 28-án lezárják a tendert - már ha addig nem fogy ki a keret.

Támogatást eszközbeszerzésre, információs technológia-fejlesztésre lehet igényelni, de támogatható infrastrukturális és ingatlan-beruházás, eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc megvásárlása, gyártási know-how beszerzése, piacra jutás támogatása, vállalati humánerőforrás fejlesztése, tanácsadás igénybevétele, illetve minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása is.

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 50 millió, maximum egymilliárd forint, ami jelentős változás a tavaly meghirdetett tenderhez képest, amikor még akár kétmilliárd forintos támogatást is el lehetett érni.

HOZZÁSZÓLÁSOK