BUX
38638

Új program indul a kkv-knak

Ingyenes honlap készítési lehetőséghez, díjmentes hirdetéshez vagy bankoláshoz juthatnak azok a kis- és középvállalkozások (kkv), amelyeket megcélozza a most indult „Neten a cégem” program.

Diószegi József, 2011. február 2. szerda, 11:32

A Budapest Bank, a Google Magyarország és a miskolci HonlapABC összefogva hozta tető alá a programot, amelyhez ingyenesen ajánlották fel hálózatukat.

Nyitra Zsolt, a fejlesztési tárca informatikáért felelős államtitkára szerint azért is fontos ez a lépés, mert ezzel csökkentheti a kkv-szektor versenyhátrányát, ami abból fakad, hogy jó részük nem végez digitális marketinget.

Az Ipsos felmérése szerint ma a kkv-k 55 százalékának semmilyen online megjelenése nincs, honlapja pedig 44 százalékuknak van. E körben lévők fele viszont csak a cég bemutatására használja azt, hirdetésre nem.

Heal Edina, a Google Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy legalább egy éves lesz a program, ami nyitott, tehát várják további nagyvállalatok bekapcsolódását is.

A honlap készítői hat hónapig használhatnak ingyenesen szoftvert - mondta Koleszár Péter, a HonlapABC tulajdonos ügyvezetője. A Budapest Bank bizonyos szolgáltatásai szintén díjmentesen használhatóak - tette hozzá Erdei Zsuzsa,a hitelintézet mikro szegmensének vezetője.