A négy bank együttes saját tőkéje mintegy 14 milliárd forint, a tavalyi 2 milliárdos DRB-tőkeemelésben négy olyan intézményi befektető vett részt, akik egyben a Buda-Cashben is részesedéssel rendelkeznek, de maga a brókerház nem tulajdonos.

Pál Gyula, az ÉRB elnöke elmondta, a bankcsoport összesen 112 fiókkal, 180 milliárd forintos együttes mérlegföösszeggel (ez a magyar bankrendszer 0,6, a takarékszövetkezetek szektor 10 százaléka), 563 dolgozóval és 79 milliárdos hitel- illetve 128 milliárdos betétállománnyal rendelkezik. A bankcsoport hitel/betét aránya 60 százalékos, vagyis az elnök szerint még van hová növekedni.

A bankcsoport összesen 120 ezer ügyfelet szolgál ki, tavaly az nhp első csomagjából 13,5 milliárd, idén a második csomagból eddig 3 milliárdnyi hitelt helyezett ki.

A Napi.hu kérdésére Pál elmondta, hogy hosszabb távon szerepel a tervekben a négy kis bank további integrációja, ám az eddigi átalakulások is eléggé megterhelték a szervezetet, így idén ez nincs még napirenden.

A kis bankok közül a miskolci székhelyű ÉRB 6, a herceghalmi székhelyű BRB 9, a Somogy megyében aktív, kaposvári központú DDB 98 milliós nyereséggel, míg a csoport ernyőbankjaként működő, és tavaly jelentős informatikai fejlesztést végrehajtó DRB 231 milliós veszteséggel zárt. A csoport bankadó és tranzakciós illeték címén tavaly több mint egymilliárd forintot fizetett be a költségvetésbe.