Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fokozatosan derülnek ki az állami nyugdíj mellett az előtakarékosságra is hangsúlyt fektető nyugdíjas államkötvényekről a részletek. Az Államadósság Kezelő Központ vezetője, Barcza György a Portfolio.hu egy csütörtöki konferenciáján ismertette ezeket.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a tervezett kötvény kamata az infláció feletti 1,7-3 százalékos sávba kerül, valamint azt is, hogy az öngondoskodási államkötvénynél fontos szempont lesz az egyszerűség is, mert az első jegyzéstől kezdve mindig ugyanabba az állampapír-sorozatba fekteti majd a pénzét, aki ilyenről dönt, a gyűjtögetés pedig 65 éves korig tart majd.

Barcza azt is elmondta, hogy emellett szeretnének kialakítani egy kisbefektetői számlacsomagot a bankokkal karöltve, amely egy állampapír befektetéssel egybekötött kedvező feltételű megoldás lenne. Havonta rendszeres (10-40 ezer forint) összeg állampapírba fektetése esetén lehetne ezt a konstrukciót igénybe venni - közölte a portál.

Az ÁKK vezetője szerint lassú lesz az állomány felépülése, mert az emberek a hosszú távú befektetésekkel óvatosabban bánnak.