Idén több új sorsjegy bevezetését tervezheti a Szerencsejáték Zrt. - derül ki a Szerencsejáték Felügyelet honlapjáról. A hivatal ugyanis 2023-ig engedélyezte az állami társaság Pénzlift, Világjáró, Bronz, Ezüst és Arany nevű sorsolásos játékait. A Szerencsejáték Zrt. oldalán közzétett szerződések szerint pedig a cég tavaly novemberben 230 millió forint értékben szerződést is kötött az amerikai Scintific Games International LTD-vel az utóbbi három típusú sorsjegy legyártására.

Jelenleg 16 sorsjegy közül választhatnak a játékosok a Szerencsejáték Zrt. kínálatából a társaság honlapján elérhető információk szerint, de például 2017-ben 23 típusú sorsjegyet forgalmaztak, a Kaszinót pedig tavaly áprilisban kezdték árusítani: 2 ezer forintba kerül és 75 millió forintot lehet vele nyerni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új sorjegyeket mikortól árusítják majd és mennyit lehet majd nyerni velük. "Minden bizonnyal sokan teszik majd próbára szerencséjüket, hiszen a társaságunk tavalyi kutatásából kiderült: a magyar vásárlók nagyon szeretik a sorsjegyújdonságokat" - közölte tavasszal a Szerencsejáték Zrt.

Évente közel százmilliárd forintért vesznek a magyarok kaparós sorsjegyeket. Az állami cég éves beszámolójából kiderült: 2017-ben 90,1 milliárd forint bevételük volt e játékokból. Ez 16 százalékos növekedést jelent a 2016-os 77,3 milliárd forinthoz képest. Ez fejenként majdnem tízezer forintot jelent. Az országban 3135 olyan értékesítő pont van, ahol kizárólag sorsjegyet árusítanak. A Black Jack a legnépszerűbb és a legolcsóbb (200 forint) sorsjegy: 2017-ben 31,4 millió millió darabot adtak el, ebből 6,2 milliárd forint bevétele lett a Szerencsejáték Zrt-nek. A Buksza nevű sorsjegyből viszont elég volt 24,5 millió darabot eladni a 24,5 milliárd forintos bevételhez.