Piacra lépett a Palletways Group, amely a legnagyobb európai raklapos szállításra szakosodott áruszállító vállalat. A vállalat 13 független magyarországi logisztikai szolgáltató összekapcsolásával építette fel hazai hálózatát. A fő elosztó központ a Budapest közeli Biatorbágyon kapott helyet, de fontos szerep jut az ország különböző területein elhelyezkedő regionális központoknak is - közölte a cég.

A vállalat szolgáltatási portfóliójába tartozik az igény szerint 24 vagy 48 órás belföldi disztribúció az ország valamennyi irányítószámára, valamint nemzetközi gyűjtőáru továbbítás több mint 20 európai országba, mindez teljes körű online nyomon követhetőséggel.

"Magyarországon és ezzel közel egy időben három skandináv országban is piacra léptünk. Magyarország rendkívül gyorsan fejlődő piac. Jelenleg a világ 35. legnagyobb exportőre, és az export a magyar GDP 89 százalékát teszi ki" - mondta Luis Zubialde, a Palletways Group vezérigazgatója.

A magyarországi hálózat elindítását követően a Palletways Group több mint 20 európai országban négyszáznál is több helyi raktárt üzemeltet helyi hálózati partnerein keresztül. A 400-at is meghaladó számú regionális partnerhálózati tag együttvéve naponta sok száz ügyfél körülbelül 45 ezer raklapjának kiszállítását végzi.