Új tulaj után nézhet a magyarországi lízingcég

Az átszervezés keretében öt kelet-európai országból, köztük Magyarországról tervez kivonulni az osztrák Hypo Alpe Adria pénzügyi csoport az osztrák Wirtschaftsblatt beszámolója szerint.
MTI-Eco, 2010. március 12. péntek, 19:55
Fotó:

A bedőlt délkelet-európai hitelek és elhibázott befektetési döntések miatt végveszélybe került Hypo Group Alpe Adria (HGAA) államosításáról tavaly decemberben döntött az osztrák kormány. A karintiai székhelyű társaság átalakítását célzó terveket a csoportnak március végéig kell eljuttatnia az Európai Bizottság számára.

A Hypo Alpe Adria a jövőben hat országra - Ausztriára, Olaszországra, Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára és Szerbiára - összpontosít. Az elsősorban lízingtevékenységet folytató magyarországi, bulgáriai, montenegrói, macedóniai és ukrajnai érdekeltségétől viszont meg akar válni.

Az átszervezés 2000 munkahelyet érint, ebből 250-et Ausztriában. Magyarországon a Hypo-Alpe-Adria Leasing Zrt. tartozik a HGAA csoporthoz.

A HGAA fő tulajdonosa a Bayerische Landesbank (Bayern LB) bajor tartományi bank - a magyar MKB bank tulajdonosa - volt 67,1 százalékos részesedéssel.

HOZZÁSZÓLÁSOK