Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előzetes bejelentésnek megfelelően az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. szerzi meg a TV2-csoportot. A bizalmi vagyonkezelő társaság tulajdonosa Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki alig egy hónappal ezelőtt, április 15-én jelentette be, hogy képviselői útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megszerzésére.

Az üzletember a média mellett jelentős befektetésekkel rendelkezik a pénzügyi szektorban és a banki informatika területén, valamint az ingatlankezelés és a pénzügyi tanácsadás területein is.

A tranzakciók eredményeként a társaság közvetett módon 100 százalékos befolyást szerez a TV2 Média Csoport Zrt. fölött. A vagyonkezelő társaság tulajdonszerzéséhez a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A tárgyalások nyomán a TV2 Média Csoport Zrt. 'A' és 'B' sorozatú részvényei közvetett módon az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. befolyása alá kerülnek. Az összesen három lépcsőben megvalósuló tranzakciók zárását követően a társaság 100 százalékos mértékű közvetett befolyást szerez Magyarország legnagyobb, a TV2-vel együtt összesen 14 csatornából álló televízió-portfóliója fölött.

Az Abraham Goldmann BV Zrt. végső befolyásszerzéséhez a GVH hozzájárulása is szükséges. A tranzakciókban érintett felek az adásvétel és üzletrész vásárlások részleteit üzleti titokként kezelik. A GVH eljárásától függően az Abraham Goldmann BV Zrt. tulajdonszerzése július végén zárulhat le - olvasható a közleményben.