Új tulajdonosa van a Heti Válasznak

Eladta a Heti Válasz hetilapban levő többségi tulajdonrészét a Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó Csemgandó Kft.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 19:55

A vevő az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt., amelynek többségi 51 százalékos tulajdonosa Fellegi Tamás, a kisebbségi tulajdonosa pedig a dán DEFAP kockázati tőkebefektetési társaság.

A korábban az újság 25 százalékát tulajdonló Lantos Csaba tavaly december 16-án vette meg Csák Jánostól, Kékessy Dezsőtől és Szabadhegy Pétertől a cég egészét. Az akkori döntést Lantos a médiavilágban zajló jelentős átalakulásokkal indokolta.

Az új befektető médiaportfolió létrehozását tervezi, ennek első jelentős állomása a Heti Válasz felvásárlása. A lap szinte a semmiből nőtte ki magát, jelenleg 300 ezer agregált közönséget szolgál ki.

Az új tulajdonos közeménye szerint a lap szerkezetén és irányultságán nem kíván változtatni és a főszerkesztő továbbra is Borókai Gábor marad. Lantos Csaba, a tranzakció nyereségét egészségügyi vállalkozásaiba fekteti. Az eladást a lap beágyazottságának javulásával és a lappiac várható konszolidációval indokolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reggeli, 2009.09.01 07:54

"Lantos Csaba, a tranzakció nyereségét egészségügyi vállalkozásaiba fekteti" - hm, a fidesz szerint nem úgy van, h magántőkének nincs helye az egészségügyben?
V. "az egészség nem üzlet" mikola... mondta nem ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html