Új tulajdonoshoz kerülhetnek a Hunguest hotelek

Új tulajdonos kezébe kerülhet Leisztinger Tamás szállodalánca, a Hunguest Hotels Zrt két-három hotel kivételével - értesült az Index.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 18:21
Fotó:

A Hunguest Hotels Zrt Magyarországon, Ausztriában, Montenegróban és Romániában összesen 21 szállodát tulajdonolt és üzemeltetett, most az SCD Group munkatársai világítják át a részvénytársaságot - írta az Index.

A bonyolult felépítésű Hunguestnél korábban elkezdődött egy tulajdonjogi átalakítás, ami a portál forrásai szerint annak tudható be, hogy az értékesítés előtt rendezni kell a zrt. belső viszonyait.

A cég augusztus végén kiadott közleménye, amelyet a HVG is átvett, azt közölte, hogy a zrt, 4,2 milliárddal, 12,48 milliárd forintra emelte alaptőkéjét, amihez egy Leisztinger-közeli, a svájci Zug kantonban bejegyzett, Lemisa Investment Holding AG nevű offshore cégtől kapta a készpénzt. A Hunguest július végi közgyűlési határozata alapján a 4,2 milliárd forintból két, a cég által működtetett, de eddig külön cégben tartott hotel megvásárlását rendezi.

Az SCD Group kommunikációs igazgatója, Elkán Péter az Index megkeresésére leszögezte, nincs megállapodás a cége és a Hunguest között.

HOZZÁSZÓLÁSOK