Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csien-seng Ting hangsúlyozta: a magyar és a kínai kormány támogatása mellett a Borsodchem folyamatosan fejlődik, terveik szerint növelik kapacitásaikat, és arra törekednek, hogy még több kínai befektetőt ösztönözzenek magyarországi befektetésre. A beruházással lehetővé válik, hogy a Borsodchem teljes egészében hasznosítsa a rendelkezésre álló izocianát gyártási kapacitását, és a cég egyúttal egy környezetkímélőbb működési módra tér át.

A beruházáshoz - amelynek köszönhetően 2500 fölé emelkedik a BorsodChem munkavállalóinak száma - a magyar kormány 996,6 millió forintos támogatást biztosít - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. A politikus szerint a Wanhua beruházása jól illeszkedik a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlődésébe; tavaly Magyarország rekordot döntött a Kínába irányuló export tekintetében, és a kínai működő tőke értéke 3 milliárd euró körül van Magyarországon.

Csien-seng Ting - aki egyben a Wanhua Industrial Group vezérigazgatója - beszédében hangsúlyozta: a Wanhua a világ harmadik legnagyobb izocianát gyártója, a Borsodchemmel a kölcsönös célok érdekében dolgozik együtt, és szeretnék növelni magyarországi kapacitásaikat.